Kemi

hvor mange liter mælk man skal drikke for at indtage den mængde B__1; -vitamin, der svarer til den anbefalede daglige dosis

22. marts 2017 af Michel0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder fast i følgende kemi opgave:

Beregn, hvor mange liter mælk man skal drikke for at indtage den mængde
B__1;
-vitamin, der svarer til den anbefalede daglige dosis?

Jeg ved, at


Thimin er det samme som
B__1;
-vitamin.
Jeg har fået oplyst, at stoffet thiamins molare masse er lig med
300.81*g/mol;
Den anbefalede daglige dosis af thiamin er
1.4*mg;
Stofmængdekoncentrationen af thiamin i mælk er
1.33*10^(-6)  M.;
 

Jeg tænker, jeg skal bruge mængdeberegning til at løse denne opgave, men jeg sidder fast og ved ikke hvordan jeg skal løse den...

Håber nogen kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2017 af janhaa

(300,81 g/mol)/(1,4*10^-3 g) = 2,1486*10^5 mol^-1

V = n/C = (4,654*10^-6 mol)/(1,33*10^-6 M) = 3,5 liter


Skriv et svar til: hvor mange liter mælk man skal drikke for at indtage den mængde B__1; -vitamin, der svarer til den anbefalede daglige dosis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.