Matematik

Bestem K

22. marts 2017 af ddtk - Niveau: A-niveau

Er der ikke nogen der kan hjælpe mig i gang med den her opgave?

A1338 opg. 8

En ligninge er givet ved: x^2+4x+y^2-k*y=8 hvor k er konstant.

a) bestem k således at ligningen fremstiller en cirkel med centrum i C(-2,1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2017 af AskTheAfghan

Benyt at   y2 - ky = (y - k/2)2 - k2/4. Nu er det nok med at kigge på ligningen k/2 = 1.


Svar #2
22. marts 2017 af ddtk

Det var ikke nok hjælp :-P


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2017 af mathon

      \left (x+2 \right )^2-4+\left (y-\tfrac{k}{2} \right )^2-\left ( \tfrac{k}{2} \right )^2=8

med
           \tfrac{k}{2}=1

           k=2
dvs
      \left (x+2 \right )^2-4+\left (y-1 \right )^2-1=8

      \left (x-\mathbf{\color{Red} (-2)} \right )^2+\left (y-\mathbf{\color{Red} 1} \right )^2=\left ( \sqrt{13} \right )^2


Svar #4
22. marts 2017 af ddtk


Jeg takker 


Skriv et svar til: Bestem K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.