Matematik

HJÆLP -forsikringsværdi af en bil

22. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg har nu siddet og bøvlet med denne opgave nogle par timer nu, og jeg kan ikke finde en løsning på denne opgave. Håber at I vil hjælpe mig. 

Opgaven er vædhæftet

Jeg vil tro, at man skal opstille en lineær funktion, da bilens forsikringsværdi falder emd 32.000 kr. om året


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2017 af mathon


Svar #2
22. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

mathon, vil du måske også hjælpe mig på vej med opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2017 af mathon

a)       
                 f(x)=y=-32000\cdot x+385000

hvor y er forsikringsværdien og x er antal år efter anskaffelsen.


Svar #4
22. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

okay, den model du har opstillet er en lineær funktion ik?

jeg tænkte på, hvordan kan jeg ud fra denne model beregne hvor gammel bilen er, når dens forsikringsværdi kommer ned på 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. marts 2017 af mathon

b)

                 0=-32000\cdot x+385000


          


Svar #6
22. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

kan det passe, at bilen ca. er 12 år, når forsikringsværdien kommer ned på 0


Svar #7
22. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

mathon.

jeg har lige et lille 2 spørgsmål mere.....

Opgave 1 lyder: Jeg vil mene at man skal bruge denne formel: n=log(kn/k0)/log(1+r)

Peter sætter 440 kr. ind på en bankkonto der giver 6,5% p.a Hvor lang tid skal pengene stå, før der er 700 kr. på kontoen.

Opgave 2 lyder: 

Jytte får 3% i rente p.a på sin bankkonto, mens jette får 0,2% pr. måned. Hvem får den højeste rente?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2017 af mathon

Opgave 1
                  …rigtig fremgangsmåde.   

Opgave 2

                  1{,}002^{12}=1{,}02427<1{,}03


Skriv et svar til: HJÆLP -forsikringsværdi af en bil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.