Matematik

Reducering

23. marts 2017 af xxej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber i kan hjælpe mig med denne opgave.

Reducer udtrykket:
3(p+q)2 - 6p(q-p)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2017 af PeterValberg

3(p+q)^2-6p(q-p)=
3(p^2+q^2+2pq)-(6pq-6p^2)=
3p^2+3q^2+6pq-6pq+6p^2=
9p^2+3q^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.