Kemi

Grundlæggende kemi

23. marts 2017 af Kamp1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, kunne være dejligt hvis der er nogen søde sjæle som vil hjælpe med denne opgave?

Hvad er den formelle koncentration, hvis man opløser 4g køkkensalt i en halv liter vand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2017 af janhaa

n= 4 / 58,5 mol = 0,684 mol

[NaCl] = n/V = n/0,5 =  0,137 M


Svar #2
23. marts 2017 af Kamp1234 (Slettet)

Hvor får du de tal fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2017 af mathon

         c=\frac{n}{V}=\frac{\frac{m}{M}}{V}=\frac{\frac{4\; g}{58{,443\; \tfrac{g}{mol}}}}{0{,}5\; L}=0{,}137\; M


Svar #4
23. marts 2017 af Kamp1234 (Slettet)

Men tallene, altså hvor kommer 58 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2017 af Skaljeglavedinelektier

n=\frac{m}{M}=\frac{4g}{58,44g/mol}=0,06844626968mol

c=\frac{n}{V}=\frac{0,06844626968mol}{0,5L}=0,1368925394M\approx 0,137M

Køkkensalt er det, der kemisk set hedder natriumchlorid (NaCl). Du får oplyst, at du har 4 gram af det - dette er massen (m). Du kan enten slå molarmassen (M) op for NaCl eller udregne den selv, ved brug af det periodiske system. Når du så har bestemt stofmængden (n), kan du bestemme koncentrationen (c), da volumen (V) er oplyst til at være en halv liter (0,5 L).


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2017 af mathon

…find selv atommasserne for Na og Cl i Det Periodiske System.


Svar #7
23. marts 2017 af Kamp1234 (Slettet)

er svaret så bare de to tal?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2017 af mathon

            M(NaCl)=SUM\left ( \left \{ 22{.}990+35{.}453 \right.\left. \right \} \right ) \tfrac{g}{mol}


Svar #9
23. marts 2017 af Kamp1234 (Slettet)

Hvor i alverden kommer de tal fra? sorry... 


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. marts 2017 af Skaljeglavedinelektier

Natriumchlorid (NaCl) består af de to grundstoffer natrium (Na) og chlor (Cl). Den samlede masse af NaCl kan findes ved at lægge de individuelle atommasser for natrium og chlor sammen. Atommasserne kan findes i det periodiske system. 

M(NaCl) = M(Na) + M(Cl) = 22,990 g/mol + 35,453 g/mol = 58,443 g/mol 

Brug evt. følgende side: http://www.ptable.com 


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. marts 2017 af janhaa

#9

Hvor i alverden kommer de tal fra? sorry... 

les i boka di !!!!


Skriv et svar til: Grundlæggende kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.