Matematik

Potensiel udvikling

23. marts 2017 af Gym1g (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder fast, og har derfor brug for hjælp.

Nogle der kan forsvare denne opgave for mig?

Der er givet en potensiel udvikling;

y=4*x3

a) Hvor mange procent vokser y med hvis x vokser med 5 %?


For en anden potensiel udvikling y=4*xa gælder, at når x vokser med 10 % vokser y

med 15 %.

b) Bestem a 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2017 af janhaa

a) y_2=4*(1,05x)^3=4*1,1576x^3\\ DVs\\ y_2/y=1,1576\\ som\,er\\

15,8 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2017 af OliverHviid

b)

Løs ligningen mht. a

1,15=1,10^a

PS: det staves altså potentiel...


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2017 af mathon

b)

Det hedder en potensfunktion - evt. potensiel funktion   (potentiel betyder noget andet):

            1+r_y=\left (1+r_x \right )^a

            \log\left (1+r_y \right )=\log\left (1+r_x \right )\cdot a

            a=\frac{\log(1+r_y)}{\log(1+r_x)}

            a=\frac{\log\left (1{,}15 \right )}{\log\left (1{,}10 \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2017 af mathon

potentiel betyder eksisterende mulighed.


Skriv et svar til: Potensiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.