Matematik

funktioner - bestem a og b

23. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der måske kan hjælpe mig med at løse den vedhæftede opgave? det er en opgave uden hjælpemidler så jeg har lidt svært i at finde ud af hvad det er jeg skal :/

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: opgave 7.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2017 af janhaa

f(3)=b*a^3=1\\og\\ \\ f(6)=b*a^6=8

der:

8 = a^3

a = 2

og

b = 1/8


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2017 af Mathias7878

f(3) = 1 er et punkt på grafen, dvs. (x1,y1) = (3,1)

og tilsvarende er f(6) = 8 et punkt på grafen, dvs. (x2,y2) = (6,8)

Derved kan du finde a og b vha. følgende formler, som jeg har vedhæftet: 

- - -

 

 

Vedhæftet fil:a og b eks.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2017 af peter lind

Løs ligningerne

f(3) = b*a3= 1 og f(6) = b*a6 = 8

Hvis du dividerer ligningerne med hindanden går b ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2017 af mathon

                                   \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                                   a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                                   b=\frac{y_1}{a^{x_1}}=\frac{y_2}{a^{x_2}}

...........

aktuelt:
                     x_1=3\; \; \; \; \; \; \; x_2=6

                     y_1=1\; \; \; \; \; \; \; y_2=8


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2017 af mathon

resultat:
                    f(x)=2^{\, x-3}


Skriv et svar til: funktioner - bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.