Kemi

HJÆÆLP 2,8 ethen tilsættes dibrom i gasform

24. marts 2017 af nish0039k (Slettet) - Niveau: C-niveau

opskriv reaktionskema for 2,8 ethen tilsættes dibrom i gas. HJÆÆÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2017 af mathon

                                                     Br  Br          
                                                      |     |                          
                        C = C  +  Br2  \overset{h\cdot f}{\rightarrow}  C - C


Svar #2
24. marts 2017 af nish0039k (Slettet)

tusind tak, ved det næste spørgsmål står der hvor stort rumfang rent dibrom forbruges ved reaktionen?. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2017 af mathon

opskriv reaktionskema for 2,8 \mathbf{\color{Red} g}\; \mathbf{\color{Blue} ??} ethen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2017 af mathon

reaktionsforholdet C2H4 : Br2 = 1 : 1

          n_{Br_2}=n_{C_2H_4}=\frac{2{,}8\; g}{28{,}054\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}10\; mol
                               

Volumen rent dibrom forbrugt ved reaktionen
i tilstanden 101325 Pa, 20°C:

                  V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left ( 0{,}10\; mol \right )\cdot \left ( 0{,}083145 \; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K}\right )\cdot ((273{,}15+20)\; K)}{1{,}01325\; bar}=2{,}41\; L


Skriv et svar til: HJÆÆLP 2,8 ethen tilsættes dibrom i gasform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.