Matematik

korrekt løsning af differentialligning med integrationsprøven

25. marts 2017 af 321bj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP.

differentialligning y´=y-3 og punktet (0,1)

Jeg har bestemt den fuldstændige løsning til +/-C*ex+3 og den partikulære løsning til -2*ex+3. Hvordan efterviser jeg at det er korrekt ved at bruge integrationsprøven. For hvis jeg bare differentierer den partikulære løsning får jeg -2*ex*(ex), og jeg skal vel få y´=y-3 så hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2017 af peter lind

Du sætter (0, 1) ind i y = 3+Cex


Svar #2
25. marts 2017 af 321bj (Slettet)

#1 men hvad skal jeg så gøre efterfølgende, hvis jeg så isolerer C heri får jeg -2


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2017 af peter lind

netop


Svar #4
25. marts 2017 af 321bj (Slettet)

#3 jeg tror ikke jeg forstår det for y´= y-3 og det skal jeg vel tilbage til ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2017 af peter lind

Du har fundet den generelle løsningy y = 3+C*ex. Indsætter du det givne punkt på kurven får du 1 = 3-C


Svar #6
27. marts 2017 af 321bj (Slettet)

#5 jeg får 1 = C+3 når jeg indsætter punktet. Er det fordi jeg skal gøre konstanten negativ og hvis ja, hvordan skal jeg så eftervise, at den er det?


Skriv et svar til: korrekt løsning af differentialligning med integrationsprøven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.