Matematik

Hjælp til udregning af vilkårlig trekant

25. marts 2017 af elohel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Sp.

Jeg har fået denne opgave udleveret som jeg har lidt svært ved at løse.

1) Jeg har via cosinusrelationerne fundet frem til at vinkel A=17,146 og via sinusrelationerne fundet frem til at vinkel B=58,76 og C=43,16, dette kan dog tydeligvis ikke passe :/

Alt hjælp vil blive modtaget med kyshånd :)

Mvh Malthe Jacob Lauge Adam-Matthias Villadsen

Vedhæftet fil: Udklip3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2017 af StoreNord

25²=60²+75²-2*60*75*cosA             løs den med hensyn til A.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2017 af StoreNord

B og C er forkerte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2017 af StoreNord

Angående vinkel B:     70²=60²+25²-2*60*25*cosB

Angående vinkel C:     60²=25²+70²-2*25*70²*cosC


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2017 af SuneChr

d)  Her er givet en vinkel A, en hosliggende side b og den modstående side a.
     I dette trekanttilfælde skal man undersøge, om der er to løsninger.
     Der gælder nemlig, at    sin θ = sin (180 - θ) 


Skriv et svar til: Hjælp til udregning af vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.