Matematik

fordoblingskontant

25. marts 2017 af 1999hjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

For en eksponentialfunktion f (x)=b⋅ax er fordoblingskonstanten lig med 3. Udfyld de tomme felter i den nedensta°ende tabel:

x:          0            3

f(x):                    10             40 

Jeg har svært ved at løse denne, kan i hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2017 af StoreNord

f(3) = 10            den er blevet fordoble ved at x blev 3 større. Før var x=0, så da var f(x) det halve.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2017 af mathon

                  f(x+n\cdot 3)=2^n\cdot f(x)

                  f(x-n\cdot 3)=\left (\tfrac{1}{2} \right )^n\cdot f(x)


Svar #3
25. marts 2017 af 1999hjælp (Slettet)

Kan i please forklare på en anden måde? Jeg forstår ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2017 af StoreNord

Når x blir 3 større, blir f(x) dobbelt så stor.

Da x=0 blev til x=3 blev f(x) dobbelt så stor som den var. Den blèv 10, altså må den ha været 5 før.

Og for at fordoble f(x) fra 10 til 40, må x forøges med 3 to gange.


Svar #5
26. marts 2017 af 1999hjælp (Slettet)

#4

Når x blir 3 større, blir f(x) dobbelt så stor.

Da x=0 blev til x=3 blev f(x) dobbelt så stor som den var. Den blèv 10, altså må den ha været 5 før.

Og for at fordoble f(x) fra 10 til 40, må x forøges med 3 to gange.

Skal det så sådan ud så?:

x:       0          3          9

f(x)    5           10        40


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2017 af StoreNord

Ja. Just precis.


Skriv et svar til: fordoblingskontant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.