Matematik

Bestemte integraler

25. marts 2017 af nielsen03 - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg sidder med en opgave i matematik, som driller lidt, håber nogen kan hjælpe. Opgaven lydder:

En funktion f er givet ved f(x)=1/5

Et kvadrat med siden 5 er indlagt i et koordinatsystem (se figur). Kvadratet deles i to punktmængder af grafen for f. Den skraverede punktimængde kaldes M (se figur) 

a) Bestem arealet af punktmægden M

b) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer når M drejes 360 grader om førsteaksen

Jeg laver opgaven i nspire og kender godt til formen for arealet af bestemte ingegraler, men jeg kan dog ikke få resultaterne til at give mening (den siger svaret er uendelig), og jeg kan ikke få den tegnet ordenlig i et koordinasystem....håber virkelig nogen kan hjælpe med udregningen!

Vedhæftet fil: opg 3.png

Svar #1
25. marts 2017 af nielsen03

   

Vedhæftet fil:opg 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2017 af peter lind

Fra x = 0 til x=1/5 er det en konstant funktion med f(x) = 1/5


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2017 af mathon

Fra x = 0 til x=1/5 er det en konstant funktion med f(x) = 5.


Svar #5
26. marts 2017 af nielsen03

Jeg synes bare ikke jeg kan få et resultat hvis jeg sætter 0<x<1/5 i den konstante funktion f(x)=5? Jeg har nu endelig fået et resultat i begge men synes ikke tallene giver et realistisk resultat....jeg har vedlagt et billede så jeg håber en af jer kan se hvad jeg har gjort forkert...måske jeg har byttet om på f(x) og g(x)??

Vedhæftet fil:h.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2017 af peter lind

Jeg kan ikke se at dine integraler har meget med sagen at gør. Du skal beregne

01/5 5dx + ∫1/55 1/x dx


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2017 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. marts 2017 af peter lind

a) centervinklerne udgør tilsammen 360º så den enkelte vinkel er 360º/3

Du kan finde en side i trekanten ABC på følgende måde:

AD har længden 50 cm. Deraf kan du udregne alle længder i trekant ABD og arealet


Svar #9
26. marts 2017 af nielsen03

#6

Jeg kan ikke se at dine integraler har meget med sagen at gør. Du skal beregne

01/5 5dx + ∫1/55 1/x dx

Tror jeg har forstået a nu (har vedhæftet et billede igen), men er stadig ikke sikker på at finde rumfanget. Kan jeg bare tage \pi *\int_{0.2}^{5}f(x)^2) +\pi *\int_{0.2}^{5}(0.2)^2 eller skal mit integrale ved 0,22 gå fra 0 til 0,2? 

Vedhæftet fil:j.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. marts 2017 af peter lind

π( ∫01/5 52 dx + ∫1/55 1/x2dx)


Svar #11
26. marts 2017 af nielsen03

#10
p( ?01/5 52 dx + ?1/55 1/x2dx)


Mange tak!

Svar #12
26. marts 2017 af nielsen03

#10

π( ∫01/5 52 dx + ∫1/55 1/x2dx)

Lige for at være helt sikker har jeg igen vedhæftet et billede :) håber du vil kigge på det, tak på forhånd

Vedhæftet fil:n.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. marts 2017 af peter lind

Det ser godt nok ud


Skriv et svar til: Bestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.