Matematik

Cafebord

25. marts 2017 af nielsen03 - Niveau: A-niveau

Hej! jeg sidder men en opgave i matematik som jeg har nogle problemer med:

På figuren ses en model af et cafébord (set oppefra). bordet har form som en cirkel, hvori der er integnet en ligesidet trekant ABC, der igen er delt op i 3 konkruente og ligbenede trekanter ABD, BDC og CDA (se billedet). Bordets radius er 50 m. 

a) Bestem <ADB, samt arealet af trekant ABC

b) Bestem omkredsen af trekant ABC

Jeg ved ikke om <ABD er vinklerne A, B og D for så er de vel 30, 30 og 120? Håber nogen kan hjælpe, for jeg er virkelig på bar bund!

Vedhæftet fil: opg 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2017 af StoreNord

Ja, vinkel ABD er vinklen mellem BA og BD, og den er 30 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2017 af StoreNord

a) Brug appelsinformlen til de tre små trekanter

b) Brug cosinus-relationen til den lange side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2017 af StoreNord

"Bordets radius er 50 m."          sikken masse mennesker, der kan sidde ved det!


Svar #4
26. marts 2017 af nielsen03

#2

a) Brug appelsinformlen til de tre små trekanter

b) Brug cosinus-relationen til den lange side.

Mange tak for hjælpen!! :) 

a) bare for at være sikker så er appelsinformlen (1/2)*a*b*sin(C) ikke? så det bliver (1/2)*50*50*sin(120)=1082,53 cm2 (Ikke meter som jeg først havde skrevet)? og så gange det resultat med 3 for at få arealet af den store trekant = 3*1082,53=3247.59 cm2.... eller er jeg stadig gal på den?

b) så jeg siger 502*502-2*50*50*cos(120) og tager kvadratroden af det resultat?

jeg har vedlagt et billede af det jeg har skrevet og håber du vil tage et kig for at se om jeg er helt galt på den ;)

Vedhæftet fil:4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2017 af OliverHviid

#4 

Opgave a ser rigtig nok ud, men i b'eren skal du huske på at det er omkredsen af trekant ABC du skal finde og ikke kun siden AB. Derfor skal du gange dit resultat med 3.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2017 af StoreNord

#4          Jeg mener du har fuldstændig ret.                 :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2017 af OliverHviid

Jeg må tilsutte mig #6

Jeg læste din opgave lidt for hurtigt og overså at  du havde ganget det med 3, så jeg giver dig også ret; det ser korrekt ud!


Svar #8
26. marts 2017 af nielsen03

Mange tak begge 2! :)

Skriv et svar til: Cafebord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.