Kemi

Syrebasetitrering opgaver

25. marts 2017 af bruger90290 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået disse opgaver i en rapport som jeg har lidt svært ved da jeg har været syg i en uge. Ville være lækkert hvis nogle kunne hjælpe

Det her er mine resultater af eddikesyretitreringen

?    Beregn den stofmængde NaOH der er tilsat ved ækvivalenspunktet og find heraf den stofmængde, der fandtes i eddikesyreopløsningen.
?    Beregn den molære koncentration af ethansyre i husholdningseddike.
?    Beregn masse-% af ethansyre i husholdningseddike, når densiteten af husholdningseddiken er 1,006 g/mL.
?    Sammenlign resultatet med eddikeflaskens varedeklaration.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2017 af mathon

Du har ikke oplyst koncentrationen af titranden (NaOH).


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2017 af mathon

 Beregn masse-% af ethansyre i husholdningseddike, når densiteten af husholdningseddiken er 1,006 g/mL.

      \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! p=\frac{c_s\cdot 10^2\cdot M}{\rho }=c_s\cdot \left ( 10^2\cdot \frac{60{,}052\cdot 10^{-3}\; \tfrac{kg}{mol}}{1006\; \tfrac{kg}{m^3}} \right )=c_s\cdot \left ( 0{,}005969\; \tfrac{m^3}{mol} \right )=c_s\cdot \left (5{,}969\; \tfrac{L}{mol} \right )


Skriv et svar til: Syrebasetitrering opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.