Matematik

Hjælp: En funktion f er bestemt ved

26. marts 2017 af XXKA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle.. Jeg er i gang med en aflevering, men er gået i stå med denne opgave. Håber i kan hjælpe.

En funktion f er bestemt ved:

 f(x)=x4+5x3-15x2-5x+14.

a) Løs ligningen f(x)=0.

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,(1)).

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2017 af SuneChr

a)  Man ser straks, at x = 1 er rod. Måske også (- 1) ?
     Dividér da polynomiet med (x - 1)(x + 1) og løs 2.gr.s.ligningen.
b)  Benyt tangentligningen i P, kig evt. i formelsamlingen hvis ligningen "er væk".


Svar #2
26. marts 2017 af XXKA (Slettet)

Hmm de giver ikke helt mening, men okey taak :) Prøver at kigge på det..


Skriv et svar til: Hjælp: En funktion f er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.