Matematik

Bestem summerne for hver af følgende kvotientrækker

26. marts 2017 af Kamp1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

den første: 1,2,4,8,16,32,... 2^10 

anden: 1,0,5,0,25,0,125...0,520

tredje: 1,1.1,1,21,1,331...1.1^20


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2017 af peter lind

Kvtientrækker med begyndelse 1 har formelen ∑ni=0 qi = (1 - qn+1) / (1 - q)


Svar #2
26. marts 2017 af Kamp1234 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2017 af peter lind

I den første er q=2 og n= 11. I den anden har du en tastefejl Den kan umuligt ende med 0,520


Svar #4
26. marts 2017 af Kamp1234 (Slettet)

Hvordan regnede du det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2017 af peter lind

i første række ganges der med 2 i hvert led. Rækken ender med 210 så der der 11 led


Svar #6
26. marts 2017 af Kamp1234 (Slettet)

Og det er bare ved at regne det ud?


Svar #7
26. marts 2017 af Kamp1234 (Slettet)

så efter 32, er det så 64? 

og så ganger man 2 med 64?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2017 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Bestem summerne for hver af følgende kvotientrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.