Matematik

Grafer

26. marts 2017 af Blithe - Niveau: 8. klasse

Hej 

Jeg har fået oplyst denne formel i mine opgaver.

 renten(y)=\frac{(kapital(x))*(rentefod)}{100}

Opgave 1

Tegn de to grafer, der viser sammenhængen  mellem kapitalen (x)  og renten (y) i et koordinatsystem. (1 cm på x-aksen = 100 kr. og 1 cm på y-aksen = 10 kr.)

_______________________________________________________________________________________

Jeg har prøvet at løse den, og kom frem til formlen f(x)=0,1x. Men jeg er ikke sikker på om det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2017 af SuneChr

Forskriften er den samme, uanset hvordan enhederne på x-aksen og y-aksen er i forhold til hinanden.
Lad f.eks. rentefoden være 0,075 = 7,5%.
Da vil forskriften, i alle tilfælde, være
y = 0,075x
Hældningskoefficienten vil være (y2 - y1)/(x2 - x1) = 0,075 uanset enhedernes længde på akserne.
Men det er klart, at den rette linje vil tage sig anderledes ud i koordinatsystemet, end hvis enhederne
havde haft længden 1 og 1.


Svar #2
26. marts 2017 af Blithe

Hvordan skal få tegnet graferne?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2017 af SuneChr

Afmærk akserne som du skrev i # 0. Find et vilkårligt (x ; y) som passer i ligningen og afsæt punktet
i koordinatsystemet og træk en ret linje fra (0 ; 0) og gennem punktet.


Svar #4
26. marts 2017 af Blithe

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.