Matematik

ligning tekst

26. marts 2017 af shain - Niveau: 8. klasse
Maj er 22 år gammel nu. Om 14 år er hun dobbelt så gammel som Tom til den tid. Hvor gammel er Tom så nu? kan man løse den opgave som ligning



Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2017 af sssk1998 (Slettet)

x=22+14/2


Svar #2
26. marts 2017 af shain

tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2017 af mathon

Lidt mere udpindet:
                                                       \mathbf{Maj}                     \mathbf{Tom}
                       \mathbf{Nu}alder                 22                            x

                       14\; \aa r\; senere         22 + 14                 x + 14     ligning   Maj = 2 • Tom

                                                               22+14=2\cdot \left ( x+14 \right )

                                                               36=2 (x+14 )

                                                               18=x+14

                                                               4=x

                                                       \mathbf{Maj}                     \mathbf{Tom}
                       \mathbf{Nu}alder                 22                            4                                        


Skriv et svar til: ligning tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.