Matematik

matematik aflevering

27. marts 2017 af Weeke (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej SP
jeg er gået i stå med denne opgave, så jeg vil spørge om der er nogle som kan hjælpe mig?

Grafen for potensfunktionen y = b.xa går gennem punkterne (2,1) (4,6)
a) Beregn a og b og bestem forskriften.
b) X vokser 25 % hvor meget vokser y

Tak på forhånd;))

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2017 af mathon

a)

Du har:
                    y=b\cdot x^a            og dermed

                    6=b\cdot 4^a
                    1=b\cdot 2^a           divider ligningerne og isoler a i den fremkomne ligning (logaritmering).

                    b=\frac{y_1}{{x_1}^a}=\frac{1}{2^ a}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2017 af mathon

b)
             y=b\cdot x^a                                          
y ændres med en ukendt procent p_y og x stiger med 25%
             y\cdot (1+r_y)=b\cdot (1{,}25\cdot x)^a

division af nederste ligning med øverste ligning
giver:
             1+r_y= 1{,}25^a

             1+p_y\cdot 10^{-2}= 1{,}25^a

              p_y= \left (1{,}25^a -1 \right )\cdot 10^2

            

            

          


Skriv et svar til: matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.