Matematik

hjælp til matematik

27. marts 2017 af ollemadein90 (Slettet) - Niveau: B-niveau

grafen for funktionen F(x)=ax^2+bx+c er skitseret i figur 1. bestem ved hjælp af figuren koefficienterene a,b og c

Hvad helvede gør jeg lige her ? :)
 

Vedhæftet fil: hulle.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2017 af mathon

faktoriseret:

                  f(x)=a(x-1)(x-2)=a(x^2-3x+4)=ax^2+(-3a)x+4a

                  f(0)=4a=2            

                                 a=\frac {1}{2}
hvoraf
                 f(x)=\tfrac{1}{2}x^2+\left (-\tfrac{3}{2} \right )x+2


Svar #2
28. marts 2017 af ollemadein90 (Slettet)

mange tak :D


Skriv et svar til: hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.