Matematik

Monotoni og ekstrema

27. marts 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Ser det her okay ud?

Vedhæftet fil: Opgave.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2017 af mathon

…monotonien er forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2017 af Mathias7878

Når man laver monotoniforhold løser man som du rigtig gør f'(x)=0.

De ekstrema du finder ved at løse ligningen, skal du dog ikke indsætte ind i f(x). Du skal indsætte punkter før og efter dine lokale ekstrema i f'(x) - ikke f(x). Indsæt f.eks. x=-1 x=0 og x=3. Tjek fortegnene og lav en ny monotonilinje. 

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2017 af Mathias7878

De lokale ekstrema findes også ved at løse ligningen f'(x)=0. Du skal ikke indsætte værdierne ind i f(x), som du måske tror. Det du finder ved at gøre det, er y-koordinatet til toppunktet. 

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. marts 2017 af Mathias7878

Løsningen kunne f.eks. se sådan her ud: 

- - -

 

 

Vedhæftet fil:motoniforhold.PNG

Svar #5
27. marts 2017 af Kristensenalex

Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Monotoni og ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.