Matematik

Pyramide - Hjørnevinkel, Areal af trekantet tagflade

27. marts 2017 af BoKreb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har et hus med et pyramideformet tag (med 4 sider). Sidelængderne på de trekantede tagflader, som udgør taget er: 330cm, 253cm og 253cm. Altså fire ligebenede trekanterne.

Jeg skal nu:

1. Finde hjørnevinklerne for taget

2. Bestemme arealet af en enkelt tagflade (altså en af trekanterne)

Jeg har dog ingen idé om, hvordan jeg gør det. Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2017 af StoreNord

1)   Da det er første spørgsmål, må det ikke være svært.          :)

      Hjørnevinklerne er velsagtens de vandret-liggende vinkler i husets hjørner. Altså 90 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2017 af ddtk

Hvis jeg forstår opgaven rgtigt tænker jeg at du kan bruge disse formler.

1. cosC=\frac{a^2+b^2-c^2}{2ab}

2. T= \frac{1}{2}ab sinC


Svar #3
27. marts 2017 af BoKreb (Slettet)

#2

Hvis jeg forstår opgaven rgtigt tænker jeg at du kan bruge disse formler.

1. cosC=\frac{a^2+b^2-c^2}{2ab}

2. T= \frac{1}{2}ab sinC

Ja, det hjalp. Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2017 af StoreNord

Har jeg ret i at antage at I i opgave 1 har beregnet topvinklen (81,41 grader) i en trekant på 253*253*330?;

for så tror jeg I har misforstået opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2017 af StoreNord

Måske kan vedhæftede billede såe tvivl i Jeres hjerter.          :)

Vedhæftet fil:Pyramidestub3D.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2017 af SuneChr

Dén vinkel φ , som siden på 253 danner med kvadratet  på 330 × 330 , må være

\cos \varphi =\frac{\frac{1}{2}\cdot 330\sqrt{2}}{253}


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2017 af StoreNord

#6       er dèt ikke den almindelige tagvinkel. Skal vi ikke ud i hjørnet og beregne den.

            Jeg vil gerne trække svar #5 tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2017 af StoreNord

#6 har ret. Det èr hjørne-tagvinklen.


Skriv et svar til: Pyramide - Hjørnevinkel, Areal af trekantet tagflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.