Matematik

undersøg om punktet ligger på gafen

27. marts 2017 af Stine1709 - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe mig med denne opg?

En funktion f er givet ved
f(x)= x2 +3x 

Undersøg, om punktet P(2,10) ligger på grafen for f.

(Har vedhæftet den, det er opg. 2) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2017 af mathon

   Hvis - og kun hvis

                 f(2)=2^2+3\cdot 2=10     ligger punktet P(2,10) på grafen for f(x).


Svar #2
27. marts 2017 af Stine1709

Tak! så man sætter bare 2 ind på x'ets plads, og ser om det giver 10 :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2017 af mathon

      Ja.


Svar #4
27. marts 2017 af Stine1709

Tusind tak! kan du evt. også hjælpw mig med opg. 6? 

En funktion f er givet ved f(x)=5⋅ex +x3

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(0,10) . 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2017 af Skaljeglavedinelektier

f(x)=5\cdot e^x+x^3

F(x)=\frac{x^4}{4}+5\cdot e^x+k

Indsætter punktet P og bestemmer k: 

F(0)=\frac{0^4}{4}+5\cdot e^0+k=10\Leftrightarrow k=5

Løsningen:

F(x)=\frac{x^4}{4}+5\cdot e^x+5


Svar #6
29. marts 2017 af Stine1709

En der kan hjælpe mig med opg. 10 og 11? 
Ville være en kæmpe hjælp 
 


Skriv et svar til: undersøg om punktet ligger på gafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.