Matematik

lån og procent

28. marts 2017 af sea789 - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen. Jeg har svært ved en opgave der lyder:

Ved oprettelse at et banklån betales et gebyr på 2%. Gebyret blev opgjort til 1200 kr.
Hvor stort var lånet? 

Er der nogen der vil være søde at hjælpe mig? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2017 af Toonwire

Du opretter et lån, lad os kalde det x.

2 \% \text{ af } x = 1200

Procent betyder "per hundrede". Dvs

2 \% = \frac{2}{100}=\frac{1}{50}

Vi skal nu finde ud af hvad x skal være således at 

\frac{1}{50}\cdot x = 1200

Prøv om du ikke kan løse denne ligning


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2017 af mathon

        G=L\cdot 2\cdot 10^{-2}=1200

                  L=\frac{1200}{2\cdot 10^{-2}}=\frac{1200}{2}\cdot 10^2=600\cdot 10^2=6\cdot \left (10^2 \right )^2=6\cdot 10^4=60.000

     


Skriv et svar til: lån og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.