Matematik

Bakterie vækst eksponentiel model

28. marts 2017 af SvendeGildet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, er gået lidt i stå med den her opgave.

En bakterie bliver til 1.000 på 3 timer og til 1.000.000 på 6 timer.

Skal så bestemme en a og b værdi med forskriften y = b*a^x

Jeg ved at y er antallet af bakterier og x er antal timer.

Men kan ikke rigtig finde ud af at finde a og b.

Kan se at den bliver fordoblet hundre gange fra 3-6 timer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2017 af mathon

                                   \frac{y_2}{y_1}=a^{{x_2-x_1}}

                                   a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                                   a=\left (\frac{10^6}{10^3} \right )^{\frac{1}{6-3}}

                                   b=\frac{y_1}{a^{x_1}}


Skriv et svar til: Bakterie vækst eksponentiel model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.