Matematik

Hvordan finder man resultatet?

29. marts 2017 af Alisalman (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hvordan finder man regnestykket?
Jeg vil ikke have resultatet, men hvordan man finder frem til resultatet..
Håber nogen kan hjælpe, da det driller lidt.



Forbruget af cigaretter har de senere år været faldende. I 2005 var forbruget 7.966 mio. cigaretter og i 2010 var forbruget 7.702 mio. cigaretter. Hvor mange procent faldt forbruget fra 2005 til 2010? (1 decimal)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2017 af mathon

Beregn faldet.

Udtryk faldet som brøk af antallet i 2005.

Omregn brøken til procent.


Svar #2
29. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Okay cool, det giver 3,3 %

Hvad bliver forbruget i 2015, hvis tendensen fortsætter?

Hm
Siger man så forbruget i 2005 * 3,3 / 100 ?




Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2017 af mathon

Tidsrummet 2005 - 2015 er dobbelt så langt som tidsrummet 2005 - 2010
hvoraf
             forbruget i 2015:
                                             \left ( 7.966\; mio \right )\cdot (100\%-3{,}3\%)^2

                                             \left ( 7.966\; mio \right )\cdot (1-0{,}033)^2
                                            
                


Svar #4
29. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Jeg får det til 7.5023788 - men den siger at den ikke er korrekt.. Hm

Ellers tak for hjælpen!

Brugbart svar (1)

Svar #5
29. marts 2017 af mathon

du har jo afrundet procenten,
så det eksakte
er:

             forbruget i 2015:
                                             \left ( 7.966\; mio \right )\cdot (100\%-3{,}3141\%)^2

                                             \left ( 7.966\; mio \right )\cdot (1-0{,}033141)^2=7.446{,}75\; mio


Svar #6
29. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Mathon endnu engang tak! Det gjorde det meget nemmere for mig, og nu har jeg forstået denne del af procentregningen. Mange tak!

Svar #7
29. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Jeg kan bare ikke få det til, at passe sammen. Har siddet med dette regnestykke længe, og keg hader bare når det driller sådan. Det er bare den mindste fejl.. Men jeg har lige vedhæftet regnestykket som jeg gør det på, og opgaven, som siger "prøv igen" hver gang.. Håber jeg kan få et lille skub til det her, for nu ved jeg hvordan det skal regnes ud, men det er bare for meget nu, hvor jeg har siddet så længe om det..

Tak på forhånd

Svar #8
29. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Kan også se, at der er problemer med vedhæftning

Skriv et svar til: Hvordan finder man resultatet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.