Matematik

Opskriv en ligning for tangenten + bestem monotoiforholdene

29. marts 2017 af hjælp1212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj. Sidder med en matematikaflevering som jeg håber nogen kan hjælpe mig med. Opgaven er vedhæftet.

Tak på forhånd!


Svar #1
29. marts 2017 af hjælp1212 (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2017 af mathon

               Du har brug for
                                                 f{\, }'(1)   og   f(1) i tangentligningen

               y=f{\, }'(1)\cdot (x-1)+f(1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2017 af janhaa

slope: f ' = 6x^2-114x-120

P = (1, -180)

f ' (1) = -228

y - 180 = -228(x - 1)

tangent:

y = -228x + 48


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2017 af mathon

Monotoniintervallernes grænser
bestemmes af:
                              f{\, }' (x)=0.


Svar #6
29. marts 2017 af hjælp1212 (Slettet)

Tusinde tak begge to.

men #4 hvor har du de -180  fra?


Svar #7
29. marts 2017 af hjælp1212 (Slettet)

Har fundet ud af det nu :-)

Endnu engang tak begge to


Skriv et svar til: Opskriv en ligning for tangenten + bestem monotoiforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.