Matematik

Formel - fahrenheit, celius osv..

29. marts 2017 af annekatrine57 - Niveau: 9. klasse

Hej. 

Jeg står med denne her formel, som lyder følgende:

F = 1,8 * C * + 32

Hvordan kan man beregne værdien for C, hvis F er 85 grader Fahrenheit?

Og hvordan kan man skrive en anden formel, hvor man i stedet bruger bogstaverne x og y. 

Tusinde tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2017 af SuneChr

C=\frac{F-32}{1,8}=\frac{5}{9}\cdot (F-32)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2017 af SuneChr

# 1 fortsat
x og y  eller  C og F, det er ligegyldigt, hvilket bogstav man benytter. De skal blot være defineret på forhånd, så er der frit slag. Men det er jo praktisk at bruge C og F , så husker man bedre, hvad for en temperaturenhed man har med at gøre.


Skriv et svar til: Formel - fahrenheit, celius osv..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.