Matematik

Er dette svar korrekt? Vedr. Opsparing og lån

29. marts 2017 af Alisalman (Slettet) - Niveau: C-niveau
Der indsættes hvert år 5.000 kr. på en bankkonto.
Den årlige rente er 2,5 %.

Beregn kontoens indestående umiddelbart efter den 5. indbetaling. (2 decimaler)

5000*(1+0,025)^5 = 5 657,04
Er dette svar korrekt?
Kan ikke få den til at passe i min opgave...

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2017 af StoreNord

Nej. Du indsætter jo 5000 ialt 5 gange! Du må finde en anden formel.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2017 af mathon

                          A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}

                          A_5=5.000\cdot \frac{1{,}025^5-1}{0{,}025}

          


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2017 af StoreNord

(((((5000*1,025)+5000)*1,025+5000)*1,025+5000)*1,025+5000)*1,025+5000


Svar #4
29. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Kan det så passe at det giver 5 617,04?

Svar #5
29. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

5000*1,025^5-1/0,025 = 5 617,04 ... Får det bare ikke til at passe ind ..

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2017 af StoreNord

Nej.   5*5000 =25000

((((5000*1,025)+5000)*1,025+5000)*1,025+5000)*1,025+5000

Formelen i #2 er også rigtig.


Svar #7
29. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Er dette svar korrekt? Vedr. Opsparing og lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.