Matematik

Differentiation regeregler

31. marts 2017 af jcmatematikA - Niveau: B-niveau

Må man sætte x udenfor integralet?

\int x*cos(x)dx

x\int cos(2x)dx


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2017 af janhaa

nei, delvis integration

dvs, integration by parts


Svar #2
31. marts 2017 af jcmatematikA

selvfølgelig. tak


Svar #3
31. marts 2017 af jcmatematikA

så hvis jeg gerne vil integrere \int x*cos(2x)dx skal jeg vel både bruge reglen for partiel integration og reglen for sammensat funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2017 af MatHFlærer

Ja


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. marts 2017 af mathon

          \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \int \cos(2x)\cdot x\, \mathrm{d}x=\tfrac{1}{2}\sin(2x)\cdot x-\tfrac{1}{2}\int \sin(2x)\cdot 1\, \mathrm{d}x=\tfrac{1}{2}x\sin(2x)+\tfrac{1}{4}\cos(2x)+k


Skriv et svar til: Differentiation regeregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.