Matematik

Differentialligninger

02. april 2017 af Jakobnil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er lidt i tvivl med hvordan jeg skal forklare opgaven a og b. Er der nogen der har en god måde at forklare det på.. 

Vedhæftet fil: mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2017 af peter lind

Væksthastighen er dN/dt så differentialligningen bliver dN/dt = k*N


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2017 af mathon

hvoraf:
                   \frac{1}{N}\mathrm{d}N =k\cdot \mathrm{d} t

                   \int \frac{1}{N}\mathrm{d}N =\int k\cdot \mathrm{d} t

                   \ln(N)=k\cdot t+\ln(N_0)

                   N(t)=N_0\cdot e^{kt}

eller
                   N(t)=b\cdot e^{kt}

            


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.