Matematik

hjælp! Sæt den størst mulige faktor uden for parentesen:

03. april 2017 af Mario517 - Niveau: 10. klasse

Sæt den størst mulige faktor uden for parentesen:

12xy + 4x + 8
3x² + 9x
5y² + 25y + 15xy


Svar #1
03. april 2017 af Mario517

Og den her 

Reducér først nedenstående udtryk. Find derefter værdien af det reducerede udtryk, når x = 4 og y = 1:

5x - (3x - 7y) - (3y + 4x) - (6x + y) + x


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2017 af mathon

           12xy+4x+8=\mathbf{\color{Red} 4}\cdot 3xy+\mathbf{\color{Red} 4}\cdot x+\mathbf{\color{Red} 4}\cdot 2=\mathbf{\color{Red} 4}\left ( 3xy+x+2 \right )

           3x^2+9x=\mathbf{\color{Red} 3x}\cdot x+\mathbf{\color{Red} 3x}\cdot 3=\mathbf{\color{Red} 3x}\left (x+3 \right )

           5y^2+25y+15xy=\mathbf{\color{Red} 5y}\cdot y+\mathbf{\color{Red} 5y}\cdot 5+\mathbf{\color{Red} 5y}\cdot 3x=\mathbf{\color{Red} 5y}\left ( y+5+3x \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2017 af mathon

5x - (3x - 7y) - (3y + 4x) - (6x + y) + x  hæv de tre minus-parenteser ved at skifte fortegn.

                                                             reducer til et udtryk i x og y.

                                                             indsæt derefter værdierne for x og y og beregn den endelige værdi


Skriv et svar til: hjælp! Sæt den størst mulige faktor uden for parentesen:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.