Bioteknologi

HJÆLP TIL FORDOBLINGSTID

03. april 2017 af YAKA (Slettet) - Niveau: A-niveau

HEY!!

Jeg sidder fast i en bioteknologi opgve hvor jeg skal bestemme fordoblingstiden af en bakteriekultur. Opgaveformuleringen lyder følgende:

 --> bestem fordoblingstiden:
 

Har følgende oplysninger :

KL.            -->      8:30   ,   9:30 ,   10:30 ,   11:30  ,  12:30

Antal CFU  -->      8             12        17           23         34

Jeg har brugt forskellige formler, men kan simpelthen ikke finde ud af

Formler som jeg har prøvet er:  

N = N0 * 2 ^ (t/T2)

eller

T2 =t/n

Håber at i kan hjælpe mig da det haster :((( 
På forhånd taaaak !!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2017 af peter lind

du skal bruge eksponentiel regressionsanalyse til det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2017 af Mathias7878

T2 = log(2)/log(a) 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2017 af Mathias7878

#1

du skal bruge eksponentiel regressionsanalyse til det.

Konstanten a findes, som Peter Lind siger, ved at lave lave eksponentiel regression. 

- - -

 

 


Svar #4
03. april 2017 af YAKA (Slettet)

Ja det ved jeg også godt, men min lærer siger at man skal anvende nogle bioteknologiske formler :) men tak for hjælpen


Skriv et svar til: HJÆLP TIL FORDOBLINGSTID

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.