Andre fag

Hjælp til afgangseksamen

06. april 2017 af Cath2542 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvilket underemne kan man bruge i Historie til Danmark i 1800-tallet?

Hvilket underemne kan man bruge i Samfundsfag til demokrati?

Hvilket underemne kan man bruge i Kristendom til Kirke og samfund?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2017 af Frellurian (Slettet)

Historie -> Romantikken er et åbenlyst valg, da perioden ca. varede fra 1800-1870. Du kan gå lidt ind på hvordan vi evt. mistede store dele af Danmark og lignende. Der er en masse at tage fat på!

Samfundsfag -> Prøv at tænk lidt over nogle værdier vi værdsætter i Danmark, kig måske lidt på grundloven og hvad den betød, og stadig betyder, for det danske samfund. Du kan skam sagtens også komme ind på hvordan demokrati varierer og har flere forskellige 'versioner', med henblik på USA's langt mere indviklede og indirekte demokrati eller andre lignende samfundsformer der findes rundt omkring i verden.

Kristendom, der må jeg desværre være svar skyldig. Havde aldrig kristendom, religion eller lignende, men du kan da vel altid tænke over hvordan kristendommen har forandret sig, hvorfor, og hvilke nye værdier der er blevet bragt med. Måske det tidlige skift fra asatro til katolicisme?

Vær dog opmærksom på at det kun er få ting jeg lige kunne tænke på. Der er meget mere at kunne tage fat på, hvis at det ikke lige er noget for dig.


Skriv et svar til: Hjælp til afgangseksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.