Studievalg og videregående studie

Medicin på Harvard

08. april 2017 af MathematicallyIncorrect

Hej, 

Nogen der ved hvad der specifikt kræves for, at komme ind på Harvard University Medical School? Karaktererneligger på 12 untagens 3 fag, hvor den ligger på 10, 10 og 7, dog mener jeg at dette kan rettes op på. Har forøvrigt lavet et research, men kunne ikke rigtigt finde relevante kilder. 

vh


Svar #1
08. april 2017 af MathematicallyIncorrect

Den mest relevante kilde jeg kunne finde var dette: 

https://hms.harvard.edu/departments/admissions/applying/requirements-admission

Det ville være super dejligt hvis nogen, med erfaring, kunne dele deres viden. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2017 af DrNielsen

Umiddelbart tror jeg du skal have voldsomme karakterer og enten et specielt talent eller en meget stor pengepung. Jeg mener ikke der er nogen danske universiteter der har udvekslingsaftaler med Harvard.

Må jeg have lov at spørge om, hvorfor de danske lægeskoler ikke er tilstrækkelige til dit behov? :-)


Svar #3
09. april 2017 af MathematicallyIncorrect

DrNielsen: 

Jeg ved ikke hvordan man kan få noget højere end 12. Skal som sagt blot hæve de resterende karakter under 12, og så bør den låg være lukket. mht. pengene har jeg råd til at dække det hele (Med lidt hjælp self).

Som jeg kunne finde frem til, har KU forbindelse, dog er jeg ikke sikker. 

De danske universiteter er også tilstrækkelig for mange, men navnet Harvard gør dog bare lige det, at flere muligheder er tilgængelig i forhold til at have læste på AAU eller KU. 

Synes at det var utroligt, at man skal igennem så meget vrøvl, for at blot komme frem til de krav der stilles. 

Tusind tak for indlægget!


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2017 af DrNielsen

Med voldsomme karakterer menes perfekte karakterer. Det er helt fint at have høje ambitioner - fortsæt med det. Men med mindre du drømmer om at være læge i udlandet er der ingen grund til ikke at gøre det herhjemme. Vores lægeskoler er ret anerkendte. Desuden vil der være mulighed for udvekslingssemestre. Jeg skal selvfølgelig ikke tale dif fra noget - jeg vidste bare i sin tid heller ikke ret meget om de danske muligheder :)


Svar #5
10. april 2017 af MathematicallyIncorrect

Det kunne altid være fedt at være læge i Monaco osv... Men jeg tror jeg aftaler en samtale med min studievejlere og så må vi tage den derfra. Ellers mange tak for henvendelserne DrNielsen. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2017 af Skaljeglavedinelektier

Vil du være læge, fordi du gerne vil tjene mange penge? 

Harvard er en rigtig fin skole, men AU og KU scorer ofte rigtig højt i internationale rangeringer, så de danske universiteter kan sagtens følge med. I årenes løb er der hevet 5 nobelpriser hjem til Danmark i medicin og fysologi. 6 hvis man vælger at tælle Jens Christian Skous nobelpris i kemi med. Mit gæt ville være at konkurrencen til universiteter som Harvard, Oxford, Cambridge og Johns Hopkins er så stor, at det vil være næsten urealistisk at komme ind. Karolinska Institut er også et meget velrenommeret universitet, særligt indenfor medicin, og du kan som statsborger i Danmark (og Norge) søge ind på lige fod med svenskere.  


Svar #7
11. april 2017 af MathematicallyIncorrect

Har den fordel at jeg kender inspektøren fra Harvard, da min onkel studerede der. Derfor tænker jeg det er forsøget værd. 

Om jeg vil tjene mange penge? Penge er en del af det, men magten og prestigen er noget andet. Det er nyttige inputs du komme med, og jeg tager det gerne med. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2017 af Skaljeglavedinelektier

Hvis magt, penge og prestigen er det der gør, at du vil være læge, så ville jeg nok genoverveje mit uddannelsesvalg. Jeg har svært ved at tro på, at man kan blive en god læge, hvis det er ens motivation. Men du skal selvfølgelig ønskes alt held og lykke med det :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2017 af DrNielsen

Hvis magt, penge og prestige er drivkraften, vil jeg på det aller kraftigste opfordre dig til at tænke dig rigtig godt om igen. Hver sin smag, men det er levende mennesker du kommer til at have med at gøre :-)

/J 


Svar #10
14. april 2017 af MathematicallyIncorrect

Hehe hov undskyld, skulle måske lige uddybe det inden det kom ud på den forkerte måde. Mente at prestige (Magt underforstået at man står med patientens liv i hånden) og pengene er en del af arbejdet. Det der motiverer mig er at kunne gøre en forskel i den verden vi lever i. Kunne godt se at teksen før kom forkert ud og det beklager jeg. God påske !!


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. april 2017 af Skaljeglavedinelektier

Hvis pengene ikke er motivationen, hvad er der så specielt ved at arbejde i Monaco? 

Jeg håber, at du har de rigtige intentioner, ellers tror jeg det bliver svært at blive en god læge. 

God påske :-) 


Svar #12
15. april 2017 af MathematicallyIncorrect

I lige måde ! 


Brugbart svar (1)

Svar #13
10. maj 2017 af KemFysBio (Slettet)

Først og fremmest super fedt at du har ambitionen. Giv ikke slip på den.

Du har sikkert styr på det efter dit research, men jeg vil alligevel gør dig opmærksom på, at du ikke kan blive optaget på HMS fra gymnasiet. Medicinstudiet i USA er udelukkende en fire-årig kandidat grad, som kræver en undergraduate degree (dansk: bachelorgrad). 

Foruden er det dine karakterer på dine hovedfag i din undergrad. som HMS fokuserer på og ikke din karakterer fra gymnasiet. At komme ind på med school i USA er ikke en leg, selv top 5-10% studerende fra Harvard College (som søger til HMS) bliver valgt fra til fordel for studerende fra andre universiter.

Fra min vinkel må din prioritet nu være at komme i et anerkendt universitet/college i USA eller andetsteds (herunder også KU), og vælge de fag som er relevante (jf. https://hms.harvard.edu/departments/admissions/applying/requirements-admission).

Ifht. "fedt at være læge i Monaco"; det er en påstand jeg gerne vil udfordre. Jeg tror ikke du vil se særlig mange fagligt spændende patienter i Monaco. Der er ét hospital i Monaco med 210 patientsenge, til sammenligning har Roskilde Sygehus 437 senge. Så medmindre du allerede nu ved du sigter efter egen klinik og et speciale i livsstilsygdomme eller æstetik; er der ikke meget at komme efter. <- og i min ærlige optik vil det være en spildt plads på både KU og HMS.

Ekstra om USA: Med school koster kassen i lån hvis man ikke sikrer sig stipendiater, og jobbet som amerikansk læge er ikke ligefrem en grøn slette (+ de lønninger du ser på medscape mv. er eksl. betaling til Malpractice - ca. 20K USD / år - og tilbagebetaling af studiegæld - ca. 25K USD årligt i 10 år), dertil er den reele timeløn hos yngre læger i DK langt højere end i USA.
Langt værre er at systemet ikke tillader at du kan se alle de patienter som regelset har brug for behandling. - og for mange af patienterne som ikke har sundhedsforsikring, er det en dobbelt så dårlig oplevelse at komme til sygehuset. De får en livslang eftergæld, og du er begrænset til deres økonomi, når du skal vælge behandlingsmuligheder.

Jeg er kan se din pointe mht. penge og prestige, men du må veje med dig selv om det virkelig driver dig i gennem hver evig eneste dag i dit lægeliv. Som læge i skandinavien/de angelsaksiske/germaniske lande skal du nok tjene mange penge og få læge-titlens-prestige. Hvor du er uddannet fra hjælper dig kun i USA/England når du skal på turnus (intern/KBU). Derefter er det din track record og hvad du reelt set producerer af forskning / ny klinisk viden / førende specialisering (+ dit netværk), som afgører dine karrieremuligheder.


Svar #14
04. juni 2017 af MathematicallyIncorrect

Mange tak for den fine besvarelse. Virkelig nyttigt. Jeg må give dig ret på mange af de pointer du kommer med, og jeg kan høre du har erfaring. Er overvejende om at jeg ikke blot skal tage KU. 

vh


Skriv et svar til: Medicin på Harvard

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.