Matematik

Isolering af x

12. april 2017 af Yipikaye - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan isolere man x i følgende udtryk.

t = (x2-12x)

Således at man får x udtrykt ved t


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2017 af peter lind

Man løser det som en 2. gradsligning. Du får normalt to løsninger så den er ikke entydig med mindre du har en måde at borkaste den ene løsning


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2017 af StoreNord

For en positiv værdi af t får du x under 6 og over 6.

Se vedhæftede billede, hvor x repræsenterer din t og y repræsenterer din x.

Vedhæftet fil:Isolering af x.png

Svar #3
12. april 2017 af Yipikaye

Hej igen.

Kan du ikke vise mellem regningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2017 af StoreNord

t=x2-12x

x2-12x+t=0             d=122-4*1*t

x=\frac{12\pm \sqrt{12^{2}-4t}}{2*1}=6\pm \sqrt{36-t}       nu skulle det være rigtigt.    :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2017 af Therk

Men .. Vise mellemregningerne? I gymnasiet lærte du at løse sådanne ligninger på den måde StoreNord har gjort i #4. Jeg forstår vist ingenting.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2017 af StoreNord

At regne forkert kan ske for den bedste. Det èr sket for den bedste.            :)

Og så må man jo dykke ned i hinandens beregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2017 af SuneChr

(x - 6)2 - 36 = t
(x - 6)2 = t + 36
|x - 6| = \sqrt{t+36}
Isolér nu x .


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2017 af StoreNord

Squares completion, for nu at gøre det indviklet.              :)


Skriv et svar til: Isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.