Matematik

Udregning af cirkelbues længde i en oval

13. april 2017 af NielsThoegersen - Niveau: 9. klasse

Hej Studieportalen,

Jeg sidder og bryder mit hoved med en opgave fra FSA problemregning maj 2016. (Jeg skal snart op)

Dog er jeg usikker på, hvordan man udregner en af opgaverne, som jeg simpelthen ikke kan få til at passe. Er der mon en venlig sjæl, som kunne hjælpe mig med at forstå, hvad man skal gøre?

Det drejer sig om opgave 3.4.

Tusind tak.

Hilsen Niels


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2017 af peter lind

en cirkelbue har længden r*u/360


Svar #3
13. april 2017 af NielsThoegersen

Hvordan ville du så udregne opgaven, Peter?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2017 af peter lind

Jeg vil indsætte de værdier som er fundet i 3.2 og 3.3


Svar #5
13. april 2017 af NielsThoegersen

r*u/360 = 15*60/360 = 15 * 0,166 = 2,5

Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2017 af SuneChr

# 3
Spørger du peter lind
eller
Sankt Peter?
(Ha, ha,  God Påske) .


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2017 af peter lind

Jeg glemte desværre π i #2 Det skal være 2*π*r*u/360. r = 30 ikke 15


Svar #8
13. april 2017 af NielsThoegersen

Men hvorfor er radius 30, Peter? Jeg kan simpelthen ikke forstå det - radius er vel det halve af omkredsen, hvilket er 15?


Svar #9
13. april 2017 af NielsThoegersen

#6

# 3
Spørger du peter lind
eller
Sankt Peter?
(Ha, ha,  God Påske) .

Hvad er dine præcise intentioner, Sune?

Da Peter er den eneste, som har været så sød at hjælpe mig i denne tråd, er det jo selvfølgelig ham, jeg snakker til - Kan man ikke vælge at bruge citatet: "Logik for burhøns"?

Men selvfølgelig også god påske til dig! (Påske skal ikke med stort P.)


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. april 2017 af SuneChr

Nårh, ja. - Humor, eller det, man troede, var humor, falder jo ikke i alles smag.
- Du arbejder med Peterspladsen, som har navn efter Sankt Peter.
- Det er påske (med lille p, det har du ret i), kirkens største højtid.
- Du spørger Peter om noget, (# 3).
- peter lind bidrager med indlæg, (små bogstaver som angivet i profilen).
Ja, - det var bare det.
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. april 2017 af peter lind

det står i #1


Svar #12
13. april 2017 af NielsThoegersen

Hvor, præcist?


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. april 2017 af peter lind

linje 2


Svar #14
13. april 2017 af NielsThoegersen

Men de røde linjestykker er jo ikke radier, de er diameter.


Svar #15
13. april 2017 af NielsThoegersen

Eller har jeg misforstået noget?


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. april 2017 af peter lind

Det har du åbenbart. Det er radier


Svar #17
13. april 2017 af NielsThoegersen

Men den røde linje går da hele vejen fra den ene side af cirklen til den anden side?


Svar #18
13. april 2017 af NielsThoegersen

http://docplayer.dk/16148166-Fp9-1-ferielejlighed-i-italien-2-danskernes-mest-populaere-feriemaal-3-peterspladsen-i-rom-4-leje-af-cykler-5-femkantede-fliser-6-tal-ligevaegt.html

Prøv at se her, Peter - kig på instruktionen ved opgave 3.1

Der står at den røde linje går fra, og nu citerer jeg: "cirklernes skæringspunkter gennem cirklernes centre til cirkelperiferierne."

Det står i instruktionen ved figur 2 - prøv at se, og så venter jeg et tilbagesvar. :)


Brugbart svar (0)

Svar #19
13. april 2017 af peter lind

"cirklernes skæringspunkter gennem cirklernes centre til cirkelperiferierne."


Svar #20
13. april 2017 af NielsThoegersen

Ja, netop! Dette må jo betyde, at vi snakker om en diameter og ikke en radius!


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.