Matematik

klokkeslæt timer min

13. april 2017 af shain - Niveau: 8. klasse
fra kl. 9.17 til kl. 13.42 Hvor lang tid der er mellem de to klokkeslæt

svar: 9×60+17 = 557 min
13×60+42 = 822 min

822-557 = 265 min jeg skal lave det om til timer og min skal jeg dividere med 60?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2017 af Eksperimentalfysikeren

Ja, så får du timetallet og minuttallet som rest.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2017 af StoreNord

13.42-

09:17=

04:25


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2017 af SuneChr

# 0
Ja, det kan man gøre. En lettere metode er at trække fra direkte på tallene:
   
 13 timer 42 min
 - 9 timer 17 min
   4 timer  25 min

Man trækker timerne fra hinanden og minutterne fra hinanden hver for sig.

Hvis der havde stået

 13 timer 17 min
 - 9 timer 42 min

kan man i stedet benytte

   (13 - 1) timer (17 + 60) min *)
 -         9 timer      42       min
           3 timer      35       min

*)  man udnytter her, at 1 time byttes ud med 60 min, "man låner en time". 


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2017 af StoreNord

"Det var lige netop dèt, je ville ha sagt".  Men det er nemmest at vise med papir og blyant!  :)


Svar #5
13. april 2017 af shain

Tusind tak for jeres svar

Skriv et svar til: klokkeslæt timer min

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.