Matematik

forholdet mellem ris og vand

16. april 2017 af sea789 - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen.

Forholdet mellem ris og vand er 2:3. Hvordan kan man regne ud, mange dl vand der skal anvendes til 5 dl ris?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2017 af SuneChr

Det betyder, at hver gang vi har to mål ris, skal vi tilsætte tre mål vand.
Nu skal vi bruge 5 dl ris og x dl vand og opstiller forholdet

\frac{\textup{ris}}{\textup{vand}}=\frac{2}{3}=\frac{5}{x}
Find nu x ved at gange over kors.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2017 af Therk

Et forhold på "2:3" betyder at for hver 2 dele ris skal du bruge 3 dele vand. Så 2 dl ris kræver 3 dl vand og 4 dl ris kræver 2*3 = 6 dl ris.


Svar #3
16. april 2017 af sea789

Kan svaret godt være 7,5 dl? 2x= 15
                                                x= 7,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2017 af StoreNord

Nemlig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2017 af SuneChr

# 3
Med denne formulering kan man forledes til at tro, at svaret også kan være noget andet.
Svaret  e r  7,5 dl.


Skriv et svar til: forholdet mellem ris og vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.