Kemi

Stofmængde beregninger

17. april 2017 af Kbrondby - Niveau: C-niveau

Hej, 

jeg sidder med stofmængde koncentration beregning. 

Opgaver lyder således: 

20,0g NaOH opløses i så meget vand, at opløsningen fylder 0,500L. Hvor stor stofmængdekoncentrationen er natriumhydroxid? 

m = 20,2g

V = 0,500L 

De to formler jeg har at vælge mellem er:

c= n/V og n = m/M

Men m og V er i hver sin formel, så at sige. 

Hvordan beregner man det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2017 af Skaljeglavedinelektier

Men stofmængden går igen i dem begge to. 

Du har to oplysninger i formlen, n= m/M, hvorved du kan bestemme den tredje. Når det er gjort, har du så to oplysninger i den anden formel, hvorved du kan bestemme den tredje. 

Det er vel en fejl, at du skriver:

m = 20,2g


Svar #2
17. april 2017 af Kbrondby

Jeg har knækket koden, tak :) 

Jo, det er er fejl. 


Skriv et svar til: Stofmængde beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.