Fysik

Q-værdi for Ba-137 henfald

17. april 2017 af densødepigee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

Jeg skal beregne Q-værdi for betaminus henfald af Cs-137 til Ba-137m. Er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2017 af mathon

Noter først henfaldsreaktionen.


Svar #2
17. april 2017 af densødepigee (Slettet)

Den henfalder til en exciteret tilstand. Ved ikke om det var det du mente? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2017 af mathon

                _{\; \; 55}^{137}\textrm{Cs}\; \rightarrow \; _{\; \; 56}^{137}\textrm{Ba*}\; +\; _{-1}^{0}\textrm{e}\; +\; \bar{\nu }


Svar #4
17. april 2017 af densødepigee (Slettet)

Ja præcis. Og det skal jeg beregne Q-værdien for..


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2017 af mathon

     Beregn
                             Q=\left | \Delta m \right |\cdot c^2


Svar #6
17. april 2017 af densødepigee (Slettet)

Kender godt formlen, men jeg kan ikke finde ud af at bruge den.. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2017 af mathon

                           _{\; \; 55}^{137}\textrm{Cs}\;\; \; \rightarrow \;\; \; _{\; \; 56}^{137}\textrm{Ba*}\;\; \; +\; _{-1}^{0}\textrm{e}\;\; \; +\; \bar{\nu }
masser:         136,907073 u           136,905812     0,000549 u               


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2017 af mathon

             \left | \Delta m \right |=\left | 136{,}905812+0{,}000549-136{,}907073 \right |\; u=1{,}1823\cdot 10^{-30}\; kg}

             Q=\left (1{,}1823\cdot 10^{-30}\; kg \right )\cdot \left (2{,}99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=1{,}0626\cdot 10^{-13}\; J=0{,}663224\; MeV 

         


Skriv et svar til: Q-værdi for Ba-137 henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.