Matematik

Parablen forskrift

18. april 2017 af Jakobnil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har et spørgsmål angående hvordan jeg bestemmer en ligning der beskriver parablen AB. 

Er er nogen der har et forslag til en løsning.

Vedhæftet fil: parablen AB.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2017 af StoreNord

Du kender den afledede (hældningen) i A. Og du kan også finde den i B.


Svar #2
18. april 2017 af Jakobnil (Slettet)

hvordan kan jeg det?


Svar #3
18. april 2017 af Jakobnil (Slettet)

og hvordan kan jeg bruge det til at finde ligningen til parablen


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2017 af StoreNord

Supplement-vinklen til 153,43 er 26,57 grader nedad.

Hældningen i C er Tangens(-26,57) = 0,5. Og det er den også i B.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2017 af SuneChr

Lad buen AB være en delmængde af parablen med forskriften
f (x) = ax2 + bx + c
med den afledede
f '(x) = 2ax + b
Da har vi til løsning af a, b og c  :

f (1)  = 3       f '(1)  =    tan 45º = 1
f (4)  = y       f '(4)  =  - tan (180º - 153,43º)



 


Skriv et svar til: Parablen forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.