Matematik

Mat - Bestem f'x og monotoniforhold

19. april 2017 af AmandaMR (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan finde ud af denne opgave? - Jeg har vedhæftet opgaven. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2017 af Therk

Der er tre opgaver. Hvad vil du gerne have hjælp til? Hvad har du selv tænkt/prøvet?


Svar #2
19. april 2017 af AmandaMR (Slettet)

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. 

Jeg vil gerne have hjælp til dem alle tre, da jeg ikke forstår det, før jeg ser løsningen for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2017 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2017 af Therk

a) Start med at differentiere funktionen. Slå op i din bog hvordan du finder en tangentligning.

b) Den afledte (differentierede) funktion fortæller om monotoniforhold. Hvornår er f'(x) positiv og negativ?

c) Integrer funktionen. Tegn funktionen i et koordinatsystem, afmærk grænserne og skravér området mellem x-aksen og funktionen.

Start med at arbejde med ovenstående og vend gerne tilbage med opfølgende spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2017 af MatHFlærer

.


Svar #6
19. april 2017 af AmandaMR (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke, og jeg kan ikke finde noget om det i min bog


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2017 af StoreNord

Måske har du slet ikke lært at differentiere?

Hvis nu                g(x) = -x3                  så er               f'(x) = -3x2


Svar #8
19. april 2017 af AmandaMR (Slettet)

Øhhh hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2017 af StoreNord

Du skal vist ha dine skolepenge tilbage.

Nyt eksenpel:                 f(x) = x2               f'(x) = 2x1

2-tallet ganges ned foran x. Og exponenten tælles een ned.

-Du har fundet et udtryk for hældningen af grafen for  f(x) svarende en hvilken som helst værdi af x.


Svar #10
19. april 2017 af AmandaMR (Slettet)

Ja?


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. april 2017 af StoreNord

Det er dèt der kaldes at differentiere. De 3 led i din funktion skal have samme behandling.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. april 2017 af MatHFlærer

Sorry to say, men hvis du ikke har styr på at differentiere funktioner som StoreNord angiver, så bliver din matematik eksamen meget svær. Mit råd er at øve en masse opgaver med dine klassekammerater i en lille gruppe udenfor skoletiden. Så skal du nok kunne nå at få indhentet noget.

Skriv et svar til: Mat - Bestem f'x og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.