Fysik

Hjælp til fysik opgave

21. april 2017 af soffie1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En 100 W pære har en wolframtråd.

Når pæren ikke lyser, kan pærens resistans bestemmes til 37,8 Ω ved hjælp af et ohm-meter. Wolframtrådens temperatur er 20 C

Bestem Resistansen ved 0 C

Bestem pærens resistans, når pæren er tændt (230 V)

Bestem wolframtrådens temperatur når pæren er tændt

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2017 af mathon

For en Ohmsk modstand
gælder:
                      R_T=R_{20}\cdot \left ( 1+\alpha \cdot \Delta T \right )

specifikt:
                      R_0=(37{,}8\;\Omega )\cdot \left ( 1+(4{,}5\cdot 10^{-3}\; K^{-1}) \cdot (-20\; K) \right )
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2017 af mathon

                              P=\frac{U^2}{R}

                               R=\frac{U^2}{P}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2017 af mathon

                      R_T=R_{20}\cdot \left ( 1+\alpha \cdot \Delta T \right )

                      R_T=R_{20}+R_{20}\cdot \alpha \cdot \Delta T

                      \Delta T=\frac{R_T-R_{20}}{R_{20}\cdot \alpha}                                                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2017 af mathon

Bemærk:
                   \{\Delta T\}\;^\circ K=\{\Delta T\}\; ^\circ C


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2017 af mathon

…det tilføjes, at Wolframs smeltepunkt er 3370°C.


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.