Bioteknologi

Mængdeberegning

21. april 2017 af anonym005 - Niveau: C-niveau

Jeg har svært ved opgave 3 

Det jeg er kommet frem til indtil videre (i opgave 3) er:

Jeg ved, at der er 96% finsprit

Jeg vil have den ned til 32% (hvorfor skal jeg egentlig det, hvad er forklaring på det)

Jeg dividere 96 med 32, som giver 3, altså en tredjedel

Og en tredjedel af 1 liter er 333,3 mL finsprit

Så må resten være vand, hvilket er to tredjedele, men nu er jeg i tvivl er det så 666,6 mL der skal bruges? 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2017 af mathon

Ønskes

                  \left (1000\;mL \right )\cdot 0{,}32=320\; mL\; ren\; sprit    

hvoraf
                  V_{f\! in}=\frac{320\; mL}{0{,}96}=333\tfrac{1}{3}\; mL   som tilsættes \left ( 1000 - 333\tfrac{1}{3} \right )mL=666\tfrac{2}{3}\; mL \; vand


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2017 af mathon

…her er der set bort fra volumenændringen ved blanding af ethanol og vand.


Svar #3
21. april 2017 af anonym005

#1

Tusind tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.