Matematik

2. gradpolynomium

22. april 2017 af Gym1g (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Der en der kan give mig en forklaring på, hvordan man kan regne følgende opgave ud?

Et 2.gradpolynomium er givet ved f(x)=2x2-4x+c

a) Bestem c så polynomiet har præcist ét nulpunkt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2017 af OliverHviid

Find først diskriminanten D med formlen D=b2-4ac

Da 1 løsning kræver D=0 så sætter du b2-4ac=0

Til sidst isolerer du c.


Skriv et svar til: 2. gradpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.