Matematik

Forkort brøker.

23. april 2017 af louisesk9 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en opgave der lyder: 

Faktoriser tæller og nævner i brøken: 

\frac{x^2-9x+20}{x^2-x-12}

Så har jeg så regnet rødderne ud, og fået det faktoriseret til: 

\frac{(x+4)(x+5)}{(x-4)(x+3)}

Så står der jeg dernæst skal forkorte brøken, men hvordan gør jeg lige det :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2017 af mathon

                  \frac{x^2-9x+20}{x^2-x-12}=\frac{(x-4)(x-5)}{(x+3)(x-4)}=\frac{x-5}{x+3}\; \; \; \; \; \; \; \; x\in\mathbb{R}\backslash\{-3,4\}


Svar #2
23. april 2017 af louisesk9

#1

                  \frac{x^2-9x+20}{x^2-x-12}=\frac{(x-4)(x-5)}{(x+3)(x-4)}=\frac{x-5}{x+3}\; \; \; \; \; \; \; \; x\in\mathbb{R}\backslash\{-3,4\}

Okay tak, så jeg havde fået de forkerte fortegn foran mine rødder? 


Skriv et svar til: Forkort brøker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.