Matematik

løs ligningen

23. april 2017 af louisesk9 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opave der lyder: 

løs ved beregning ligningen 3,2*x-5=4,1

Hvordan er det nu lige jeg får de -5 væk, så x kan stå alene? 


Svar #1
23. april 2017 af louisesk9

Ingen som kan hjælpe? :)) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2017 af OliverHviid

Tag den -5. rod på begge af lighedstegnet.


Svar #3
23. april 2017 af louisesk9

#2

Tag den -5. rod på begge af lighedstegnet.

Kommer der så til at stå: 

3,2*x=4,1-5


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2017 af Soeffi

#3 

Opløft begge sider til potensen -(1/5).


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2017 af mathon

                  3{,}2\cdot x^{-5}=4{,}1

                  x^{-5}=\frac{4{,}1}{3{,}2}?

                  x^{5}=\frac{3{,}2}{4{,}1}?

                  x=\left (\frac{3{,}2}{4{,}1} \right )^{0{,}2}


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.