Matematik

Vektorer

23. april 2017 af Hala2510 - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med disse opgaver? (vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2017 af mathon

For ortogonale vektorer \overrightarrow{a} og \overrightarrow{b}
gælder:
                                      \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2017 af mathon

For parallelle vektorer \overrightarrow{a} og \overrightarrow{b}
gælder:
                                      \widehat{\overrightarrow{a}}\cdot \overrightarrow{b}=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2017 af mathon

Arealet udspændt af vektorerne  \overrightarrow{a} og \overrightarrow{b}
er:
                         A=\left | \widehat{\overrightarrow{a}}\cdot \overrightarrow{b} \right |


Svar #5
23. april 2017 af Hala2510

#4 
Kan du uddybe det lidt mere? Tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2017 af mathon

Der er ikke mere at uddybe. Du skal benytte de anviste formler dvs udføre arbejdet selv.
Måske har du lært:
Arealet udspændt af vektorerne  \overrightarrow{a} og \overrightarrow{b}
er:
                         A=\left | det(\overrightarrow{a},\overrightarrow{b})\right |
                                 


Svar #7
23. april 2017 af Hala2510

Men der står forneden, at arealet er 16? Skal jeg bare glemme det eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2017 af mathon

0164 a)
Arealet udspændt af vektorerne  \overrightarrow{a} og \overrightarrow{b}
er:
                         A=\left | \widehat{\overrightarrow{a}}\cdot \overrightarrow{b} \right |

                         16=\left | \begin{pmatrix} t-5\\ t+3 \end{pmatrix} \cdot \begin{pmatrix} -10\\t-5 \end{pmatrix}\right |

                         t^2-12t+35=16

                         t^2-12t+35=16

                         t=\left\{\begin{matrix} 6-\sqrt{17}\\ 6+\sqrt{17} \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.