Matematik

hjælp

24. april 2017 af martinier - Niveau: C-niveau

hejsa jeg er igang med en gammel årsprøve fra 2015 hvor jeg har fået følgende spørgsmål:

john startede med at spare op til pensionen på sin 20 års fødselsdag han satte hver måned 2000kr ind på en konto der gav 0,3% i renter pr.måned john ønsker at gå på pension lige efter han fylder 65år
A) vis at john har opsparet  2.703.982,14 umiddelbart på sin 65 års fødselsdag.
 

Aner ikke hvordan jeg skal løse opgaven har været inde på eksponentielle funktioner og finansiel regning men uden held. hjælp hvordan skal jeg løse denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2017 af mathon

Brug opsparingsformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2017 af mathon

                 A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}

                  A_n=2000\cdot \frac{1{,}003^{541}-1}{0{,}003}              


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.